Pages

FINDIKPARE


 MALZEMELER

1/2 paket tereyag, oda sıcaklığında
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1/2 cay bardagi sut
3/4 su bardagi irmik 
3/4 su bardagi toz findik
aldigi kadar un
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu

şerbeti için:
4 su bardağı şeker 
5 su bardağı su 
yarım limonun suyu



YAPILISI

Sekeri ve suyu bir tencereye alin uzerine limon suyunu ilave edip kaynatin.

Tereyag, pudra sekeri ve yumurtalari bir kapta parmaklarinizla iyice karisitirin.
Sutu, irmigi ve findik tozunuda ekleyerek karistirin.
Vanilya sekerini ilave edin.
Unu ve kabartma tozunu birbirine katip eleyerek karisima ekleyin.
Elinize yapismayacak bir hamur elde edin.
Un az gelirse azar azar ilave edebilirsiniz.

Yaptiginiz hamuru ikiye yada uce ayirin ve bezeler yapin.
 Yaptiginiz bezeleri oklavayla bir parmak kalinliginda acin.
Daha sonra kucuk pasta kaliplariyla kesin ve yaglayip unladiginiz tepsiye dizin.
Onceden isitilmis 200° firinda kizarana kadar pisirin.
Firindan alinca, ilk sicakligi ciktiktan sonra ilik serbeti uzerine dokun ve tepsinin uzerini daha buyuk bir tepsiyle kapatip serbetinin cekmesini bekleyin.
Soguk servis yapin.





No comments:

Post a Comment