Pages

LAHANA SARMASI / CHOUX FARCIE


MALZEME
Lahana (olculeri istediginiz miktarda goz karari uygulayabilirisiniz)

Ic malzeme:
 Kiyma ,sogan, Bulgur, dereotu ,2 ksk salca, tuz,karabiber,kirmizibiber.

Istedigimiz kadar lahanayi haslayalim, ic malzemeyi pilav gibi ,(ama biraz diri olacak)pisirelim, sonra saralim ,tencereye koyalim, uzerine biraz siviyag dokup, salcali sicak su ilave edelim, kisik ateste pisirelim.

BASKA TARIF

Malzemeler:
1 büyük boy lahananın dış yaprakları
1 orta boy soğan
250gr. kıyma
1 su bardağından 1 parmak fazla pirinç
3 yemek kaşığı salça
1 su bardağına yakın sıvı yağ
Tuz, karabiber
Maydanoz, dereotu

Yapılışı:
Sarma yapraklarını tuzlu suda haşlayıp soğumaya bırakıyoruz. Diğer yandan soğanı küp doğrayıp diğer iç malzemelerini de ekliyoruz. Sarmaları sardıktan sonra tencereye dizip üzerine de 1-1,5 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kısık ateşte suyunun yarısını çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz.

No comments:

Post a Comment