Pages

Etli piriç pilavi / Riz à la viande / Rice with meat



MALZEMELER
2 su bardagi pirinc
1.5 yemek kasigi tel sehriye ( yada istediginiz herhangi bir tur sehriye olabilir)
2 su bardagi tavuk suyu ,sicak olacak ( yoksa normal sicak su da olur)
1.5 yemek kasigi siviyag ( sehriyeleri kavurmak icin)
2 yemek kasigi tereyag (normal sicak suyla yapilacaksa eger tereyag katiyoruz, tavuk suyuyla gerekmez)
tuz

Uzerine
Yarim kg dana eti
1.5 yemek kasigi siviyag
1 yemek kasigi tereyag
tuz

Yapilisi
2 su bardagi pirinci bir kaba alip uzerini iki parmak gececek kadar sicak suyla kapatip 15 dk bekletelim.
15 dk sonra suyunu suzup 2 defa soguk suyla durulayalim. 
Boylelikle nisastasi giden pirincler yapismaz ve  tane tane olur.
 Pirincler kirilmamasi icin yikarken fazla karistirmamak gerekir.

Alti tutmayan tencereye, yada teflon tavaya 1.5 kasik siviyagi koyup biraz isitalim. 
Sonra 1.5 yemek kasigi tel sehriyeyi koyup hafif kizarana kadar tahta kasikla karistiralim. 

Uzerine yikayip duruladigimiz pirincleri koyalim, tuzunu atalim ve fazla karistirmadan biraz kavuralim.
Sonra 2 su bardagi sicak tavuk suyunu ilave edip. Kapagi iyice kapatalim buhari cikmasin.
(Hasladiginiz tavuk suyunun tuzunuda goz onunde bulundurarak tuz miktarini ayarlayin, suyu hafif tuzlu olsun pirincler tuzu cekiyor.
1-2 dk harli ateste daha sonrada kisik ateste pirincler yumusayincaya kadar pisirelim.
Pismeye yakin kontrol edip yavasca karistirin,pismisse ocaktan alip kapagi iyice kapatip dinlendirin.
Eger suyunu cekmis ve pirincler pismemisse az sicak su ilave edip yine kisik ateste 4-5 dakika daha pisirebilirisniz. Pistikten sonra servis etmeden en az 20 dk bekletin.

Not: Sogumus pirinc pilavini benmari usulu isitmak daha iyi olur.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Diger yandan
Yarim kg dana etini kus basi dograyin
 1.5 yemek kasigi siviyag koydugumuz tencerede, cok kisik ateste etler yumusayincaya kadar pisirelim.
Etler suyunu salip tekrar cekmesi gerekir.
Sonra 1 yemek kasigi tereyag ve tuzunu ilave edip biraz daha kizarmasi icin pisirelim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pilavi derin bir kaba koyup sonrada servis yapacaginiz tabaga ters cevirin.
Uzerine ve kenarlarina kavurmalari koyup servis yapabilirsiniz.

1 comment:

  1. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    ReplyDelete