Pages

ELMALI KREMALI TART (TURTA) / TARTE AUX POMMES



MALZEMELER

HAMURU ICIN

2 yumurta
75 gr tereyag
yarim cay bardagi yogurt
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un 

Un ve kabartma tozu haric tum malzemeleri iyice karistiralim, homojen bir karisim olduktan sonra un ve kabartma tozunuda ekleyip, ele yapismayacak bir hamur  elde edelim ve ic malzemeyi hazirlayana kadar dinlendirelim.

KREMASI ICIN
2 su bardagi sut
8 corba kasigi toz seker
2 silme kasik nisasta
1 paket vanilya

Soguk sute seker, vanilya sekeri ve nisastayi katalim.
 Orta ateste krema kivamina gelene dek karistirarak pisirelim.
Ilimasi icin bir kenera alalim, arasira karistiralim uzeri kabuk baglamasin.

yada 
1 paket hazir sade pudding
2 bardak sut
ve toz seker
Paketin uzerinde yazdigi gibi bir krema elde edebiliriz.

HARCI
3 elma
yarim su bardagi cekilmis ceviz
biraz tarcin
yarim cay bardagi seker

UZERINE
1 yumurta sarisi

YAPILISI
Elmalari yikayip ,kabuklarini soyalim, rendeleyelim.
Tavaya rendelenmis elmalari cevizi sekeri ve tarcini koyup, elmalar yumusayincaya kadar kavuralim.
Sogumasi icin bir kenera alalim. iyice soguyacak.

Hamurdan buyuk bir beze alip , tepsimize gore yuvarlak bir hamur acalim.
Tereyaglayip unladigimiz tepsiye actigimiz hamuru yerlestirelim ,
Actigimiz hamurun kalinligi 4-5 mm olacak.
Uzerine iliyan kremayi dokup kasikla her tarafina yayalim.
Soguyan elmali harcida kremanin uzerine dokup her tarafina yayalim.
Kalan hamuruda yuvarlakca acalim. bu sefer daha ince olabilir 2_3 mm.
 Dekoratif bicagimizla uzun uzun seritler halinde keselim, hamurun uzerine sirayla yerlestirelim.
Kurabiye kalibiyla hamurdan  yildizlar yapip aralarina dizelim.
Uzerine yumurtanin sarisini surup, 200° onceden isinmis firinda pisirelim.
Afiyet olsun


4 Agustos 2008 

WELCOME