Pages

SEKERPARE


MALZEMELER

3 yumurta ( birinin sarisi uzerine)
yarim paket tereyag (250gr)
yarim su bardagi yogurt
1/4 cay bardagi siviyag
yarim su bardagi seker
1 su bardagi irmik
aldigi kadar un

uzerine findik

Serbeti
 5 su bardagi su
5 su bardagi seker
cok az limon suyu

YAPILISI
Su seker ve limon suyu karistirilarak seker eritilir, biraz kaynatilir ve kenara alinir.

Tum malzemeler yogrulup yumusak bir hamur elde edilir
yuvarlak sekiller verilip , uzerlerine findik konur ve hamura iyice bastirilir. 
(findiklar piserken yukari cikmasin diye)
Uzerine yumurta sarisi surulur.

onceden isitilmis 200° firinda kizarana dek pisirilir.
Firindan cikan sekerparelerin ilk sicakligi cikinca uzerine ilik serbet dokulur ve serbeti cekene dek tepsinin agzi kapatilir.
soguduktan sonra servis edilir.

No comments:

Post a Comment