Pages

CEVIZLI KURABIYE VE HINDISTANCEVIZLI PEKMEZLI KURABIYE

CEVIZLI KURABIYELER

MALZEMELER :
1 paket margarin (oda sicakliginda yumusayacak), 1 su bardagi pudra sekeri, 3 yumurta ( birinin aki ustune surulecek), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 bardak cekilmis ceviz, aldigi kadar un,
YAPILISI:
 1. Yag ile pudra sekeri elle iyice karistirilarak krema kvamina getirilir.Yumurtalar ilave edilir, 1 yumurtanin aki ayrilir, karistiirlir. 2. Vanilya ve kabartma tozu una katilir.Hepsi birlikte karisima ilave edilerek yumusak bir hamur yapilir.Ceviz buyuklugunde parcalar alinir avuc icinde yuvarlanir.Once yumurta akina sonra ceviz icine bandirilarak,yagli kagit serilen tepsiye dizilir.150°-160° Orta hararetli firina surulur hafif pembelesinceye kadar pisirilir.


HINDISTANCEVIZLI PEKMEZLI KURABIYELER

 MALZEMELER:

1 Paket oda sicakliginda yumusamis margarin, 1 su bardagi hindistancevizi 2 yumurta 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya sekeri, Aldigi kadar un.

UZERI ICIN:

1 Su bardagi harnup pekmezi, 1 su bardagi hindistancevizi.

YAPILISI:

 Tum malzemeyi karistirarak yumusak bir hamur elde edelim. Biraz dinlendirdigimiz hamuru iki parcaya ayirip yuvarlak beze yapalim.Merdaneyle acip kurabiye kaliplariyla keselim.Yagli kagit serilmis tepsiye dizip,150° firinda beyaz kalacak sekilde pisirelim. Kurabiyeler soguduktan sonra once pekmeze sonra hindistancevizine bulayalim.Servis tabagina alalim. Not: Agzi kapali kutuda buzdolabinda bir haftadan fazla muhafaza edilebilir. Pekmez yerine recele ve balada bulayabiliriz. Istenilen sekilde kurabiye kalibiyla kesilebilir. Yildiz sekli verilerek visne receline, cicek sekli verilerek pekmeze ve kalp seklinde kesilerek pisirdigimiz kurabiyeleri bala bulayarak ayni hamur ve malzemeden 3 degisik renk ve tad elde edebiliriz.

No comments:

Post a Comment