Pages

HASHASLI REVANI / REVANI AU GRAINES DE PAVOT ( BASBOUSSA)


MALZEMELER
3 yumurta
3/4 su bardagi toz seker
yarim su bardagi yogurt
1/3 su bardagi siviyag
1 su bardagi irmik
3/4 su bardagi hashas
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un

SERBETI ICIN
3.5 su bardagi toz seker
4 su bardagi su
yarim limon suyu

YAPILISI
 Ilk once serbeti hazirliyoruz.
Sekeri ve suyu bir tencereye aliyoruz,seker eriyene kadar karistirip, isininca limon suyunu ilave edip kaynamaya birakiyoruz.

Once yumurtalari sekerle birlikte mikserle iyice cirpiyoruz.
Yogurdu siviyagi ilave edip biraz daha cirpiyoruz.
Karisima irmik, hashas ve vanilya sekerinide ekleyip karistiriyoruz.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek karisima ilave ediyoruz.
Kek kivamindan biraz kati bir karisim elde ediyoruz.
Yaglanmis ve unlanmis tepsiye dokuyoruz.
180° onceden isitilmis firinda pisiriyoruz.

Revani pistikten sonra biraz ilimaya birakiyoruz.
Sonra dilim dilim kesiyoruz.
Ilik serbeti ilik revaninin hertarafina gezdiriyoruz.
Tepsinin uzerini daha buyuk bir tepsiyle kapatiyoruz.
Revani serbetini iyice cekip soguduktan sonra,
Uzerine hindistan cevizi, cekilmis ceviz yada findik da serpip servis yapiyoruz.


No comments:

Post a Comment