Pages

YASPASTA / GATEAU



MALZEMELER

4yumurta
1 su bardagi toz seker
Yarim su bardagi yogurt
Yarim su bardagi siviyag
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
3 tepeleme yemek kasigi kakao
Aldigi kadar un.

Uzerine
1 su bardagi soguk sut keki islatmak icin
2 paket kremsanti + 1.5 su bardagi soguk sut.
Suslemek icin: Findik tozu+ cikolata parcalari


YAPILISI
Oncelikle Firini 170° ye ayarlayip isinmaya birakiyoruz.
Yumurtalari derin bir kabin icerisine kiriyoruz, uzerine sekeri ekleyip mikserle yogunlasana dek cirpiyoruz.
Karisim krema gibi olacak ve kabaracak.
Siviyagi ve yogurdu ilave edip bir miktar daha mikserle cirpiyoruz.
Vanilya sekerini karisima dokuyoruz.
Unu kabartma tozunu ve kakaoyu un elegine alip biraz yukardan eleyerek karisima ekliyoruz.
Mikserle biraz daha cirptiktan sonra, onceden yaglayip unladigimiz tepsiye dokuyoruz. Tepsi 30x30.
Onceden isitilmis firina veriyoruz.
Pisip soguduktan sonra keki 3 e boluyoruz.Kekin uzerine kasik kasik sut dokuyoruz, sut her tarafini kaplasin.
2 poset krem santiyi 1.5 su bardagi sutle cirpip koyulastirdiktan sonra kabin uzerini folyo yada kapakla kapatip  buzluga koyuyoruz. Yarim saat bekletiyoruz.
Daha sonra aralarina ve uzerine krem santi surup, en uste findik tozu dokup buzdolabinda 2 saat dinlendiriyoruz ve servise hazir.

WELCOME