Pages

MERCIMEKLI BULGURLU CORBA/ SOUPE AUX LENTILLES ET BOULGOUR


MALZEMELER

1.5 su bardagi yesil mercimek
Yarim su bardagi bulgur
3 yemek kasigi kavrulmus un
1 orta boy sogan
3 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi siviyag
tuz

YAPILISI
Mercimekleri yikiyoruz sonra bulguru ilave edip bir kac defa daha yikayip suyunu suzuyoruz.
Buyuk bir tencereye mercimekleri ve bulguru aliyoruz uzerine 2 litre soguk su ekleyip , mercimek ve bulgur pisene kadar orta ateste kaynamaya birakiyoruz.
Kavrulmus unu 1 su bardagi soguk suda cirpma teliyle inceltip, tencereyi karistirarak yavas yavas ilave ediyoruz.
Sogani rendeliyoruz ve siviyag koydugumuz tavada hafif kizarana dek kavuruyoruz.
Uzerine tereyag koyup eridikten sonra salcayi ilave ediyoruz.
Salcayida biraz kavurduktan sonra yine tencereye ekleyip karistiriyoruz.
Tuzunuda ekledikten sonra servise hazir.
Istege gore uzerine koy peyniri dokulup servis edilebilir.
Cok lezzetli saglikli yoresel bir corba.
I

WELCOME