Pages

ICLI KOFTE



MALZEMELER

Hamuru icin
1/2 kg ince bulgur
1 su bardagi irmik
1 yemek kasigi un
1 yumurta
2 yemek kasigi salca
200 gr kiyma
karabiber kirmizibiber tuz
Bulguru islatmak icin yeteri miktarda sicak su
Yogurmak icin bi kase soguk su

IC HARCI
1/2 kg kiyma
2 sogan
karabiber, kirmizi biber, tuz
siviyag

Kizartmak icin yeteri miktarda siviyag


YAPILISI

Ilk once derin bir kaba ince bulgur ve irmigi alip uzerini gecmeyecek sekilde sicak suyla hertarafini islatiyoruz.
Isterseniz islanan bulguru kasikla harmanlayip kabin uzerini kapatarak yumusamaya birakiyoruz.
10-15 dakika sonra icine ; un yumurta salca kiyma tuz ve baharatlari katip iyice yuguruyoruz.
Yugurma esnasinda yanimiza aldigimiz bir kase suya elimizi surekli batirip ele yapismayacak bir hamur elde ediyoruz.
Yugurma islemi bitince yine hamurun uzerini kapatip ic harci hazirlayana kadar biraz dinlendiriyoruz.


Tavaya biraz siviyag koyup kiymayi rengi donene kadar karistirarak kavuruyoruz.
Surekli karistirarak kiymalarin tane tane olmasini sagliyoruz.
Ince ince dogradigimiz soganlari ,tuz ve baharatlari kiymaya ekleyip karistiriyoruz ve kisik ateste biraz daha kavrulmasi icin tavanin kapagini kapatiyoruz.
Ic harc pisince sogumasi icin bir tarafa aliyoruz.
Hamurdan ceviz buyuklugunde yuvarlaklar yapip tepsiye diziyoruz ve kurumamasi icin uzerini temiz bir bezle ortuyoruz. Yuvarlaklar yaparken elimizi surekli suya batirmaliyiz.
Daha sonra bu yuvarlaklarin ortasini isaret parmagimizla oyup icini soguyan kiymali harcla dolduruyoruz ve kapatip resimdeki sekli veriyoruz.
Bu islemi yaparkende elimizi surekli islatmaliyiz yoksa hamuru yuvarlarken kurur ve catlayip dagilir.

Hepsi bittikten sonra, tavaya bolca siviyag koyup ( icli koftelerin boyunu gececek sekilde) yagi isitiyoruz ve kofteleri icine atip hertarafini cevirerek kizartiyoruz.
Sicak servis yapalim.
Isterseniz daha onceden icli kofteleri hazirlayip dolaba kaldirin ve yemek saatine yakin kizartma islemini yapin.



WELCOME