Pages

Peynirli Pide


INGREDIENTS:
Pour la pâte:
 500 gr de farine , 1/2 verre du lait tiède , 1/4 verre de l'huil de tournesol , 1 levure boulanger , sel , suiffisament de l'eau tiède pour faire la pâte ,
Garniture:
 fromage feta turque , persil , 3 oeufs ,

INGREDIENTS:
For the dough:
500 grams of flour, 1 / 2 glass of warm milk, 1 / 4 glass of sunflower oil, 1 baker yeast, salt, su enough warm water to make dough,
Trim:
 Turkish feta cheese, parsley, 3 eggs,

MALZEME:
 Hamuru icin:
 500 gr un , 1/2 su brdk ilik sut , 1/4 su brdk aycicek yagi , 1 pkt hamur mayasi , tuz , hamur yapmak icin yeteri kadar ilik su ,
 Ic malzeme:
peynir , maydonoz , 3 yumurta,
ic harcinda kiyma yada sucuk da kullanabilirsiniz


.............................................................................................................

Peynirli Pide baska bir tarif

Malzemeler
Harci icin
1 su bardağı beyaz peynir

maydonoz

2 adet yumurtanın beyazı

Hamuru için malzemeler

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

yarım paket yaş maya

alabildiği kadar un

1 tutam tuz
Peynirli pide yapılışı

Peyniri yumurta ve maydonozla karıştırıp bekletin. 1 su bardağı ılık süte yaş mayayi ilave edip karıştırın, sonra da yoğurma kabına alın. Sıvı yağ, yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un koyup yumuşak bir hamur yapın. Mayalanması için 40 dk. bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tezgahın üzerinde eilinizle açın. İçine hazırladığınız karışımı uzunlamasına koyup uçlarını elinizle bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine aralık olarak dizip 20 dk. bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün, 200 derecelik fırında  pişirin



No comments:

Post a Comment