Pages

Hurma dolgulu Kurabiye/ Gateaux fourrés à la datte

INGREDIENTS

pour la pâte: 
250g de farine de gruau
125g de beurre
50g de sucre glace
2 càs d'eau de fleur d'oranger

pour la garniture:
350g de pâte de dattes

2 càs d'eau de fleur d'oranger

1 càc de canelle en poudre


PREPARATION
Mélanger le sucre glace et le beurre.
Ajouter la farine et l'eau de fleur d'oranger et pétrir jusqu'à former une boule.
Etaler la pâte assez finement, 3 à 4 mm d'épaisseur.

Détendre la pâte de datte avec  la fleur d'oranger et la cannelle.
Former des boudins de pâte de dattes, et enrouler la pâte autour. Bien souder la jointure en appuant bien puis en roulant le boudin avec la paume de la main
Découper des tronçons et cuire à 180°C pendant 15 min environ
Saupoudrer de sucre glace.
-------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER

Hamuru icin
250 gr un
125 gr tereyag
50 gr pudra sekeri
2 yemek kasigi portakal cicegi aromasi

Garnitur icin
350 gr hurma harci
2 yemek kasigi portakal cicegi aromasi
1 yemek kasigi tarcin

YAPILISI

Tereyagini ve pudra sekerini karistirin.
Unu ve portakal cicegi aromasini ekleyip iyice yugurun.
Hamuru 3-4 mm kalinlikta acin
Hurma harcina tarcin ve aroma ekleyip karisitirin.
Karisimi yuvarlayarak uzunca seritler yapin.
Actiginiz hamurun ortasina koyup, hamuru kapatin.
Yapilan ruloyu 4-5 cm boyunda kesin ve yagli kagit serili tepsiye dizin.
180° li firinda 15 dk pisirin.
Soguduktan sonra uzerine pudra sekeri serpin.

NOT:
Hazir hurma harci tercih etmiyorsaniz.
 Hurmalarin cekirdeklerini cikarin.(500gr)
Kuskus tenceresinin alt kismina 2 su bardagi,su koyup kaynatin ve hurmalari icine atin, 15 dk buharda haslanmasini saglayin.
Isterseniz kabuklarini soyun,isterseniz oyle birakin.
(Bilmeyenler icin: Kuskus tenceresi 2 kisimdan olusuyor. Alt kismi normal tencere ve ust kismi delikli tencere)
Daha sonra robotto cekin ve hurma hamuru elde etmis olursunuz.

Isterseniz hurmali karisima, cekilmis badem,ceviz de ekleyebilirsiniz.

WELCOME