Pages

FIRINDA KREMALI PIRASA / POIREAUX AU FOUR A LA CREME



MALZEMELER
3 tane pirasa
1 kutu krema 30 cl
tuz, karabiber

Yapilisi

Pirasalarin dis yapraklarini soyun  boydan ortadan ikiye kesin sonra uzunlamasina 3cm dograyin.
Derin bir legende soguk suyla aralarini acarak 3-4 defa iyice yikayin.
Bir tencerede 3 su bardagi sicak suda biraz haslayin.
Hasladiginiz pirasalarin suyunu suzun ve bir kaba alin.
Icine tuz ve karabiber ekleyip yavasca karistirin. Haslanan pirasalar iyice ezilmesin.
Icine bir kutu kremayi ilave edip yine yavas yavas pirasalarin heryeri krema olana kadar karistirin.
20x20 lik borcami tereyagla yaglayip unlayin.
Icine Pirasa ve kremali karisimi dokun, heryerine yavasca yayin.
220° li onceden isitilmis firinda 25-30 dk kadar pisirin.
Krema katilasacak ve uzeri kizaracak.
Sicak servis yapin.

6 comments:

  1. pirasali her yemegi severim, ellerinize saglik çok guzel olmus :) Deneyecegim bende

    ReplyDelete
  2. Bende çok begendim bu tarifi en kisa zamanda deneyecegim insaAllah,
    sevgiyle kal arkadasim :)

    ReplyDelete
  3. Tamam inseallah,birde denedikten sonra yazarsin Mihriban:)
    Bakalim tadini begenecekmisin.
    Tadi zaten Pirasali Kis e benziyor sadece icinde hamur yok:)
    Sevgiler

    ReplyDelete
  4. ben bunu genelde kabakli yapardim ,pirasali hic yapmadim ,pirasaya bayildigim icin en kisa zamanda deneme gerekir :)
    ellerinize saglik

    ReplyDelete
  5. Merhaba..
    tarifiniz çok ilgimi çekti..Leziz görünüyor.
    ben biraz daha değişiğini yapıyorum.pırasa sevmeyen çocuklar bile deniyor ve beğeniyor..sevgiler

    ReplyDelete
  6. Oznur ve PAPATYA SOFRASI yorumunuz icin tesekkur ederim.

    ReplyDelete