Pages

Krem Karamel / Crème renversée au caramel





MALZEMELER

Kremasi icin
1 litre sut
6 yumurta
3/4 su bardagi toz seker
1 vanilya yada 3 paket vanilya sekeri

Karameli icin
250 gr seker
Sekeri islatacak kadar su
Yapilisi
Bir kac damla limon

1 Litre sutu celik tencereye alin. Icine bi tane baton vanilyayi yoksa 3 paket vanilya sekerini atin.Ben vanilya sekeri kullandim ilk basta biraz yumurta kokusu oluyor, en iyisi saf vanilya kullanmak.
Sutu kaynamaya birakin.
Diger yandan 
Bir bardaktan biraz az sekeri kucuk celik tavaya alin. 
Uzerine cok az taze limon suyu damlatin.
 3/4 cay bardagi suyla eritip hafif ateste karamel kivamina gelene kadar karistirin.
 Rengi acik olsun. Cok kizarirsa yanik kokusu olur.
Kucuk firin kaplarinin dibine hazirladiginiz karamelden esit sekilde dokun ve yaymaya calisin.
Karamel hemen sertlesiyor.
Bir kabin icine 6 yumurtayi kirin toz sekeri ilave edip beyazlasip krema kivamina gelene kadar iyice cirpin.
Kaynayan sutu eger baton vanilya kullandiysaniz suzun.
Yumurtali karisimi bir anda sutun icine karistirarak dokun ve hizli hizli cirpma teliyle karisitin.
Uzerinde olusan kopukleri kucuk metal bir suzgecle alin.
Karisimi karamel doktugunuz firin kaplarina esit sekilde dokun.
Kaplari firin tepsisine yerlestirin.
Kaplarin yarisindan biraz fazla olacak sekilde tepsiyi kaynar suyla doldurun.
180° onceden isitilmis firinda Benmari usulu pisecek.
Pisme suresi 20-25 dk fakat firina gore degisebilir.
Kremlerin ortasi akici olmayacak.
Firin kaplarini hafif sallayarak pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz.
Isterseniz kurdanda batirabilirsiniz.
Kaplara ve firina gore kremalarin uzeri biraz kizariyor.
Firindan cikardiginiz krem karamelleri sicak suyla dolu tepside iliyincaya kadar birakin.
Kaplari tepsiden cikarin ve altlarini bir bezle kurulayin.
Buz dolabinda yada soguk bir yerde muhafaza edin.
Servis yaparkende bir bicakla once tum kenarlarini yuzeyden kesin, kenarlari kaba yapisiyor.
Servis tabagini firin kabinin uzerine yerlestirin ve hemen ters cevirin
 Birazda ustunden vurun yada hafif saga sola  sallayin karameliyle birlikte tabaga kendiliginden dokulecektir.
Islem anlatildigi gibi uzun surmuyor cok kolay hafif ve lezzetli bir fransiz tatlisi.








No comments:

Post a Comment