Yaprak sarma / Feuille de vigne
MALZEMELER
İc malzeme
200gr kiyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 soğan
3 kasık salca
1/4 çay bardağı siviyag
Bir tutam taze dereotu
Bir tutam taze maydanoz
Çok az taze nane
Tuz, karabiber, kirmizibiber
2 su bardagi sicak su
Üzerine zeytinyağ ve limon
Kuru baharat kullanilacaksa 1 yemek kasigi dereotu ,1/2 yemek kasigi maydanoz ve 1 tatli kasigi nane. İstege göre azaltılır yada cogaltilir.
Tencereye siviyagi koyup kiymayi kavuruyoruz.
Çok ufak dogradigimiz soğanları icine katip soğanlarla birlikte bir müddet daha kavuruyoruz. Yikanan ve suyu suzulen pirinç ve bulguru tencereye aktarıyoruz. Üzerine salçayı baharatları ve tuzuda ekleyip tahta kasikla kısık ateşte bir iki cevirin,üzerine hemen sıcak suyu döküyoruz.
Bir iki tasım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın. Pirinç ve bulgur yumusayip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bol Soguk suyla Yıkanan salamura yaprakları hazırlanan icle sardıktan sonra tencereye alıyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz, yarım limon suyunuda ilave ediyoruz.
Sarmalarin uzerini İsiya dayanıklı bir tabakla kapatiyoruz. Tencereye girecek kucuk bir tabak.
Piserken sisip dağılmasın diye.
Daha sonra tencereye 2 su bardağı sıcak su ekliyoruz . Biraz kaynadıktan sonra altını kısıyoruz. Kararmamasi icin, Tencerenin ağzını çok fazla açık tutmadan zaman zaman suyunu kontrol edip, sıcak su ilave edebilirsiniz.