Pages

TOPALAK / BOULETTES DE BOULGOUR FINE



MALZEMELER
Yarim kg ince bulgur
1 su bardagi sicak su
1 orta boy kuru sogan 
1 yumurta
2 yemek kasigi un
kuru yada taze dereotu
kuru yada taze maydonoz
karabiber,kirmizibiber, tuz
yarim kase soguk su

YAPILISI
Ince bulguru sicak suyla islayip agzini kapatip bir kenara aliyoruz.
Yumusayan ince bulgurlarin icine 1 sogani rendeliyoruz.
 Yumurtayi, baharatlari, maydonozu, dereotunu koyup unuda azar azar ilave ederek yaguruyoruz.
Elimizi hafif islatip findik tanesi kadar parcalara ayirarak yuvarlak sekil veriyoruz.
Bulgur elinize yapisinca kasedeki suya elinizi batirip tekrap isleme devam edin.

Sosu icin
1.5 litre sicak su
3 yemek kasigi salca
1.5 yemek kasigi tereyag
tuz

Uzerine
 kuru veya ince kiyilmis taze maydonoz

YAPILISI
Bir tencereye 1.5 litre sicak suyu koyup biraz kaynatin, icine topalaklari ilave edip normal ateste pisirin.
Tavaya tereyagini koyun eritin ,uzerine salcayi koyun biraz kavurun.
Kaynamakta olan topalagin suyundan 2-3 kasik ilave edip tencereye aktarin ve karistirin.
Tuzunu ilave edin uzerine kiyilmis taze veya kuru maydonoz atip biraz daha pisirin.
Isterseniz topalaga haslanmis nohut ve kuru kayisida ekleyebilirsiniz.
Ozellikle kuru kayisi eksili bir tat veriyor.


Zengin yemek kulturumuzu bizden sonraki nesillerimize aktarmak icin herkesin kendi yoresel yemegini cocuklarina yapip yedirmesi ve ogretmesi cok onemli.
Babaannemin ve anneannemin yemeklerini annemde yaptigi icin yoresel tadlarimiza olan aliskanligimiz bizimde unutmamamizi ve yemek kulturumuzu kaybetmememizi sagliyor.

Yapimi cok kolay ve cok lezzetli otantik anadolu yemegimiz
ozellikle kis aylarinda yenir.
Herkesin bildigi gibi kisin mevsimsiz taze sebzeler yerine kurutulmus sebzeler ve baklagillerden yapilan degisik yemeklerle beslenmek daha saglikli olur.
Tarifler icin internette yoresel yemekler i aramak yeterli olur saniyorum:)



INGREDIENTS
 1/2 kg boulgour fine
1 verre d'eau chaude
1 oignon
1 oeuf
2 càs de farine
1 càs d'aneth frais ou séché
1 càs de persil frais ou séché
poivre noir, poivre rouge, sel
1/ bol d'eau froide

Pour la sauce
1.5 l. d'eau chaude
3 càs de concentrée de tomate
1.5 càs de beurre

Dessus
Persil frais haché ou séché

WELCOME