MALZEMELER
1 Kabak
2 yumurta
100 gr rendelenmis kasar peyniri
4 yemek kasigi un
1 taze sogan
4-5 dal taze maydonoz
1 corba kasigi kuru dereotu
tuz ,karabiber,kirmizibiber
kizartmak icin 2 kasik siviyag
YAPILISI
Kabagi yikayip kabugunu soyup,rendedin kalin tarafiyla rendeleyin.
2 yumurati kirip uzerine ekleyin ve karisitirin.
Taze sogani maydonozu ince ince dograyin karisima ekleyin.
1 yemek kasigi kuru dereotu, tuz ve baharatlarida ilave edip iyice karistirin.
Unu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.Kek kivaminda olacak..
Tavaya yagi dokun ve biraz isitin.
Karisimdan kasik kasik alip tavaya dokun ve kisik ateste alt tarafi iyice kizarana kadar pisirin.
Daha sonra diger tarafinida cevirerek kizartin.
Yagsiz bir mucver oldu.
Aslinda beyaz peynir kullanmak gerekir, daha lezzetli oluyor.