Pages

FRAMBUAZLI KREMALI PASTA


MALZEMELER

1 paket kedidili biskuvi
1 kase frambuaz (taze yada dondurulmus)
1 kase sut


KREMASI
4 bardak sut
10 kasik toz seker
4 yemek kasigi nisasta (maizena)


UZERINE
1 paket kremsanti 
1 su bardagi soguk sut

5-6 tane rondodo cekilmis speculoos


YAPILISI

Buyuk boy kare cam tepsiye, biskuvilerin sekerli tarafi uste gelecek sekilde dizelim.
Biskuviler Tepsiye tam gelmiyorsa kalan bosluk olcusune gore biskuvileri kirip hic ara kalmayacak sekilde dizelim.Bazen tepsiye gore 1.5 paket kedi dili biskuvi gerekebilir.
Bir kase sutu kasik kasik biskuvilerin uzerine dokelim,hic bir yeri kuru kalmasin.

Tencerenin icine soguk sutu sekeri ve nisastayi dokup cirpma teliyle karistira karistira orta ateste muhallebi kivamina gelene dek pisirelim.
Uzerinde kabarciklar olusunca biraz daha pisirip tepsideki biskuvilerin uzerine dokelim.
Muhallebiyi kasikla tepsinin  her tarafina yayalim.
Frambuazlari kremanin uzerine tek tek dizelim,
Dondurulmus frambuaz kullandigimizda parcaliyoruz biraz ve kremanin uzerinde her tarafini kapliyoruz.

1 bardak soguk sutle, 1 paket krem santiyi mikserle cirpip koyulastiriyoruz.
(Kremsanti olan kabimizin agzini kapatiyoruz yada kapaksiz bir kapta yapiyorsaniz strec filmle kapatin yoksa aluminyum folyo) Bu islemi buzdolabina koydugumuz herseyin agzini kapattigimiz icin yapiyoruz.

 Sonrada buzdolabinda biraz bekletiyoruz, hafif donsun diye.
Soguyan kremsantiyi frambuazlarin uzerine dokuyoruz ve yine kasik yardimiyla hertarafa yayiyoruz.

 En son uzerine rondodo cekilmis spekulooslari her tarafina serpiyoruz.
 Yada burcak biskuvi olur hic denemedim ama tahminen olur.
Spekuloos da tarcin kokusu oldugu icin pastaya ayri bir lezzet katiyor.
Servisten once 2 saat buzdolabinda bekletiyoruz.








WELCOME