Pages

Kisnisli zeytinli tavuk ( Magreb) /Tajine de poulet aux olives et à la coriandre


MALZEMELER

1 butun tavuk
1 buyuk boy sogan
Yarim demet taze kisnis
Yarim demet taze maydonoz
3 dis sarmisak
1 limon
Yarim cay bardagi zeytinyagi
1/3 cay kasigi taze zencefil( yada cekilmis kuru zencefil)
2/3 cay kasigi karabiber
Tuz
2 su bardagi ilik su
Bir su bardagi cekirdeksiz yesil zeytin
1 yemek kasigi tereyag (firina vermeden once guzel kizarmasi icin uzerine surulecek)

YAPILISI
Genis bir tencerenin icine:
Sogani rendeliyoruz, sarmisaklari rendemizin ince tarafiyla rendeliyoruz.
 Taze kisnisi ve maydonozu cok ince dograyip tencereye ekliyoruz.
Cok az miktarda rendelenmis zencefili, (toz zencefilde olur) karabiberi ve tuzu ilave ediyoruz.
(Isterseniz zencefili cikarabilirsiniz, normal tarifinde daha cok baharat var)
1 limonun suyunu karisima ilave diyoruz.
Yarim cay bardagi zeytinyaginida koyup elimizle iyice karistiriyoruz.
Sonra tavugu tencereye alip,icine ve  her tarafina bu karisimdan suruyoruz.
2 su bardagi ilik suyuda ekleyip, cok kisik ateste tavugun pismesini sagliyoruz.
Yari pistikten sonra icine yesil zeytinleri ekliyoruz ve yine kisik ateste pisiriyoruz.
Pisme suresi 1 saat suruyor.
Kisnisli zeytinli sos suyunu cekmesi gerekiyor.
Tavuk pistikten sonra sos hala sulu ise ocagin altini biraz acin ve suyunu hafif cektirin.
Sos ne kati nede cok sulu olmamali.

Tavugu tencereden cikartip borcama aliyoruz, hertarafina tereyag suruyoruz.
Firini 200° de  onceden isitip tavugu iki tarafli kizartiyoruz.
Servis tabagina kizaran tavugu ve yanlarina sosunu ekliyoruz.
Ozellikle sosu cok lezzetli bir et yemegi.
Magrep yoresine ait mesur tajinlerden biri.
Turk damak tadina uymasi icin baharatlarin hepsini kullanmiyorum.



WELCOME