Pages

Firinda Kiymali patlican


MALZEMELER

2 patlican
300 gr kiyma
1 sogan
4 dis sarmisak
6-7 dal taze maydonoz
1.5 yemek kasigi salca
tuz-karabiber

Uzerine
1 domates
2 biber

Patlicanlari yıkayın, uzunlamasina 4 şerit olarak kabuklarını alaca soyun. Kağıt peçete ile kurulayin.
Boydan ikiye kesin, 5-6cm eninde dograyin.
Tavaya yeteri miktarda siviyag koyup biraz kızdırın. Patlicanlarin her iki tarafinida kizartin.
20x20cm lik borcama kizaran parlicanlari yerleştirin.
 Üzerine yuvarlak ve ince dogranmis 2 dis sarmisağı yayın .
Ayrı bir tavaya biraz siviyag koyup kiymayi ve ufak dogradiginiz soğanı kavurun.
2 dis sarmisagi ve  maydonozu ince ince dograyip kıymaya ilave edin. Tuzunu karabiberini atın. Salcayida ekleyip biraz kavurun ve icine biraz sıcak su katın. Ne kuru nede sulu olmasin. Kiyma iyice pistikten sonra borcamdaki patlicanlarin üzerine dokun ve kasikla her tarafına yayın. Üzerine dilimlenmis biber ve domatesi de yerleştirdikten sonra kenarından biraz kaynar su ilave edin. Suyu direk kiymanin üzerine dökmeyin dağılmasın. 220 * lik onceden isitilmis fırına verin 15-20 dk kadar pişsin .
Yapılışı çok kolay ,pratik ve lezzetli bir yemek.












7 comments:

  1. bizimde bu akşamki yemeğimiz karnıyarık idi ,ona rağmen resme bakakaldım, çok seviyorum patlıcanın bu halini gayetde güzel olmuş ellerine sağlık,hayırlı akşamlar...

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim yorumun icin.,
    Cok acele yapilmasi gereken bir yemekti,ne goruntuye nede sunuma ozenemedim.
    Sabahtan karniyarik dusunurken yogunlugumdan dolayi boyle oldu:)
    Fakat gercekten cok lezzetliydi. Bazen son dakika yemekleri ozellikle hizli pisenler fazla guzel olmaz.
    Burda kizarmis patlican, sarmisak ve taze maydonoza bagliyorum lezzeti:)

    ReplyDelete
  3. Patlicani çığ bile yiyebilirim, çok ama çok severim. Resimlerde tarifde mükemmel....

    ReplyDelete
  4. Patlıcan, kıyma, bir de fırına girince...nefis olmuş, ellerine sağlık...

    ReplyDelete
  5. Çok sevdiğim bir yemek,ellerinize sağlık...Hayırlı cumalar...

    ReplyDelete