Pages

Mini pastalar / Les petits gateaux


MALZEMELER

Keki icin
4 yumurta
1/2 su bardagi seker
1 paket vanilya sekeri
1/2 cay bardagi siviyag
1/2 cay bardagi sut
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un

Uzerine
1 paket krem santi
1 bardak soguk sut
Findik tozu
Ufalanmis kakaolu kek parcalari
Rondoda cekilmis sade kek parcalari


YAPILISI

Yumurtalarin aklari ile sarilarini ayirin.
Yumurta aklarina biraz tuz atip mikserle krema haline gelene dek cirpin.
Sarilarina toz sekeri ilave edip rengi acik sari olana kadar cirpin.
Sonra krema haline gelen yumurtalarin aklarini sari karisima ilave edin ve karisitirin.
Sutu, siviyagi ve vanilya sekerini ekleyip hafif karistirin.
Unla karistirdiginiz kabartma tozunu eleyerek karisima ekleyin ve yavas yavas karistirin.

Tereyaglayip unladiginiz muffin kaliplarina karisimi yariya gelecek sekilde azar azar dokun.
Yaklasik 24 muffin kalibina denk geliyor.
Onceden isitilmis 160° lik firina verin ve pisirin.

1 paket Krem santiyi 1 bardak sutle cirpin ve dolabin buzluguna koyun.
Soguyan kekleri ortadan uce kesin, aynen yaspasta yapmak icin yaptigimiz buyuk parca keki ortadan uce keser gibi.
Keklerin hertarafini kasik kasik soguk sutle islatin.
Yaptigimiz santiyi sekilli ucla sikarak uzerlerini kaplayin.
En ustu, kalan kakaolu kek parcalariyla, sade kek parcalariyla ve findikla susleyin.
Dolaba koyun 1-2 saat dinlendirin.

WELCOME