Pages

Ceylan boynuzu / Corne de gazelle / Fas



Ingrédients 

Pâte :

250 gr de farine
100 gr de beurre
2 càs de sucre 
1  oeuf
2 à 3 s d'eau de fleurs d'oranger
1 pincée de sel



Farce :
125 gr d'amandes non mondées mixées assez fin
60 gr de sucre
1 cs d'eau de fleurs d'oranger 

Sirop de miel :

600 gr de sucre
300 ml d'eau
le jus d'1/2 citron

2 cs de miel
---------------------------------------------------------------------
MALZEMELER

Hamuru icin
250 gr un
100 gr tereyag
2 kasik seker
1 yumurta
2-3 yemek kasigi portakal cicegi aromasi
1 cimdik tuz

Ic malzeme
125 gr badem, (haslanip kabuklari soyulacak ve robotta cok ince cekilecek)
60 gr seker
1 yemek kasigi portakal cicegi aromasi

Bal surubu
600 gr seker
300 ml su
1/2 limon suyu
2 yemek kasigi bal

Portakal cicegi aromasi yerine, gul aromasida konulabilir, yada sade deneyebilirsiniz.
Ben arap pastalarini genelde gul yada portakal cicegi aromalariyla yapiyorum aslina uygun olsun diye.

Hamuru yapiyoruz, yuvarlak sekilde kesiyoruz.
 Haslanmis, kabuklari soyulup robotta cekilmis bademlere aroma ve seker ilave edilerek elde ettigimiz harcdan icine koyarak ay sekli veriyoruz.
Yagli kagit serdigimiz firin tepsisine diziyoruz.
Onceden isitilmis 200° firinda 15 dk kuruyana kadar pisiriyoruz.
Soguduktan sonra ya bal surubu suruyoruz uzerine yada pudra sekeri ne buluyoruz.

No comments:

Post a Comment