HAZIR YUFKADAN KOLAY BOREK
MALZEMELER
1 Paket hazir borek yufkasi
4 yumurta
1.5 su bardagi sut
1 su bardagi siviyag
tuz
corekotu
peynir
Yapilisi
Yumurtalari bir kapta cirpin,
siviyagi ,sutu ve biraz tuzu da ekleyerek iyice karistirin.
3 tanesi haric diger yufkalari parcalara ayirin
Ben ucgen yufka kullandim 24 adet
Tepsiyi siviyagla biraz yaglayin (tepsi 28-30 cm)
Alt kismi kapatacak sekilde yufkalardan serin
Geri kalan parcaladiginiz yufkalari karisima iyice batirarak tepsiye yerlestirin.
Yufkalari kivrisik olarak sermek gerekir duz sermeyin.
Orta kisma ezdiginiz boreklik peyniri yayin.
Yufkalar bitene kadar isleme devam edin.
Kalan karisimida en uste dokun ve yayin
Uzerine corek otu serpin ve onceden isitilmis firinda 200° de pisirin.
Borek cok kabariyor ve uzeri biraz kuru oluyor.
Firindan cikinca uzerine temiz ve nemli bir bez ortun.Soguyana kadar o sekilde dinlensin.
Daha sonra kesip servis yapin.
MALZEMELER
1 Paket hazir borek yufkasi
4 yumurta
1.5 su bardagi sut
1 su bardagi siviyag
tuz
corekotu
peynir
Yapilisi
Yumurtalari bir kapta cirpin,
siviyagi ,sutu ve biraz tuzu da ekleyerek iyice karistirin.
3 tanesi haric diger yufkalari parcalara ayirin
Ben ucgen yufka kullandim 24 adet
Tepsiyi siviyagla biraz yaglayin (tepsi 28-30 cm)
Alt kismi kapatacak sekilde yufkalardan serin
Geri kalan parcaladiginiz yufkalari karisima iyice batirarak tepsiye yerlestirin.
Yufkalari kivrisik olarak sermek gerekir duz sermeyin.
Orta kisma ezdiginiz boreklik peyniri yayin.
Yufkalar bitene kadar isleme devam edin.
Kalan karisimida en uste dokun ve yayin
Uzerine corek otu serpin ve onceden isitilmis firinda 200° de pisirin.
Borek cok kabariyor ve uzeri biraz kuru oluyor.
Firindan cikinca uzerine temiz ve nemli bir bez ortun.Soguyana kadar o sekilde dinlensin.
Daha sonra kesip servis yapin.