Pages

KADAYIF


Malzeme

500 gr tel kadayıf, 200 gr ince çekilmiş ceviz, 200 gr eritilmiş ılık tereyağı

Şerbeti için
3.5-4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su, ½ limon

Yapılışı

Toz şekeri ve suyu derin bir tencerenin içine koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10-12dk ocakta tutun. Daha sonra yarım limon suyunu ekleyin. 1-2 dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğutun. Derin bir kabın içine tel kadayıfını alın. Kadayıfları elinizle tel tel ayırıp küçük parçalara bölün. Daha sonra eritilmiş ılık tereyağını ekleyin. Yine elinizle tereyağını tel kadayıfına iyice yedirin. Fırın tepsisini yağlayın. Tel kadayıfı ikiye ayırın. Yarısını tepsiye yerleştirin. Kavanozun tabanı ile kadayıfların üzerini iyice bastırın. Bastırırsanız dilimlenirken kalıp gibi çıkar. Hava boşlukları içinde kalmayacak şekilde bastırın. Daha sonra üzerine eşit olacak şekilde ince çekilmiş cevizi serpin. Kalan tel kadayıflarını da üzerine yerleştirin. Yine kavanozun tabanı ile hava kalmayacak şekilde mutlaka bastırın. Elinizle de bastırabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan yaklaşık 15 dk sonra (ılığa yakın iken) soğuk şerbeti üzerine eşit bir şekilde gezdirin. Şerbetini çekip dinlendirdikten sonra servis edin. Uzerini istediginiz gibi susleyebilirsiniz.



No comments:

Post a Comment