Pages

L'artichaut / Artichoke / Enginar

Dereotulu enginar 3 Kisilik

Malzeme:
-9 adet kucuk enginar
-1 sogan
-2 y ksk zeytinyag
-1 y ksk salca
-biraz dereotu
-tuz
- karabiber
-limon
-su

Yapilisi:
 Enginarlarin kabuklarini soyun, limonlu suya koyun,
 3 brdk kaynamis suda uzerinede biraz limon ekleyerek yumusayincaya kadar haslayin
 Diger bir tencereye 2 ksk zeytinyagini ve ufak dogranmis sogani koyun,2-3 dk kisik ateste kavurun.
 Uzerine salcayi ekleyip kavurun,dogranmis dereotunu,tuzunu (istege gore biraz kirmizi biber)ilave edin. hasladiginiz enginarlarin  suyunu  tencereye ekleyin, 10 dk kisik ateste pissin,
 sonra enginarlari bu sosa ekleyin,10 dk da enginarlarla birlikte pisirin.
 Eksili,dereotulu guzel bir yemek. 

WELCOME