MALZEMELER
400 gr kiyma
2 ortaboy sogan
4-5 dal taze maydonoz
2 dilim bayat ekmek ici
2 buyuk boy patates
5 dis samirsak
2 tane yesil biber
tuz, karabiber, kirmizi biber
2 yemek kasigi salca
1.5 su bardagi sicak su
Yapilisi
Kiymanin icine 1 sogani rendeleyin, ince kiydiginiz maydonozu, ufaladiginiz ekmek icini
tuz, karabiber,kirmizibiberide ekleyip kucuk kofteler yapin.
Patatesleri soyun,ortadan ikiye kesin ve bir parmak eninde dograyin.
Borcama patatesleri ve kofteleri istediginiz gibi dizin.
1 sogani ortadan ikiye kesin ve uzunlamasina kalin dograyip tepsinin hertarafina dagitin.
Samirsaklari soyun 2 veya 3 e kesin ve yine tepsinin hertarafina dagitin.
En uste biberleri kesin ve ayni sekilde hertarafina yerlestirin.
1 kasede 2 kasik salcayi 1 yada 1.5 bardak sicak suyla inceltin, icine biraz tuz atin.
Salcali suyu tepsinin uzerinde gezdirerek hertarafina dokun.
220° onceden isitilmis firinda 30 dk pisirin.
Koftelerin ve patateslerin pistigini kontrol edip firindan alin.
Sicak servis yapin.
Isterseniz kofteleri ve patatesleri altalta yada yanyana siraylada dizebilirsiniz.
Not: sarmisaklari ve sogani soymadan once suyla biraz islatin. Kabuklari daha cabuk soyuluyor.