400 gr viandes hachées non grasse,
1/2 verre de boulgour fine,
1 oignon,
1 oeuf
1 càs de farine
persil frais ou sec ,
sel, poivre rouge, poivre noire,
pour la sauce
2.5 càs tomates concentrées,
2 càs du beurre ,
1.5 litres d'eau
MALZEME
400 gr yagsiz kiyma,
1/2 su brdk ince bulgur,
1 kuru sogan,
1 yumurta
1 yemek kasigi farine
maydonoz ,tuz kirmizi biber, karabiber,
sosu icin
2.5 ksk salca,
2 ksk tereyag ,
1.5 litres d'eau
YAPILIŞI
400 GR KIYMANIN İÇİNE 1ADET SOĞAN RENDELENİR.YARIM SU BARDAĞI İNCE BULGUR KATILIR VE YOĞRULMAYA BAŞLANIR TUZU VE BAHARATLARI İLAVE EDİLİR.GÜZELCE YOĞRULUNCA İÇİNE DAĞILMAMASI İÇİN 1 YUMURTA VE 1 KAŞIK UNDA KONUR YOĞRULAN KÖFTEDEN KÜÇÜK MİSKETLER YAPILIR .
TENCEDEREDE TEREYAG ERİTİLİR İÇİNE SALÇA İLAVE EDİLİR 1.5 LT SICAK SU KONUR .KAYNAYAN SUYA KÖFTELER ATILIR TUZ VE BAHARAT İLAVE EDİLİR.KÖFTELER PİŞENE KADAR KAYNATILIR. ÜZERİNE MAYDANOZ SERPİLİR.