INGREDIENTS:
Pour la pâte:
500 gr de farine , 1/2 verre du lait tiède , 1/4 verre de l'huil de tournesol , 1 levure boulanger , sel , suiffisament de l'eau tiède pour faire la pâte ,
Pour la pâte:
500 gr de farine , 1/2 verre du lait tiède , 1/4 verre de l'huil de tournesol , 1 levure boulanger , sel , suiffisament de l'eau tiède pour faire la pâte ,
Garniture:
fromage feta turque , persil , 3 oeufs ,
fromage feta turque , persil , 3 oeufs ,
INGREDIENTS:
For the dough:
500 grams of flour, 1 / 2 glass of warm milk, 1 / 4 glass of sunflower oil, 1 baker yeast, salt, su enough warm water to make dough,
Trim:
Turkish feta cheese, parsley, 3 eggs,
Turkish feta cheese, parsley, 3 eggs,
MALZEME:
Hamuru icin:
500 gr un , 1/2 su brdk ilik sut , 1/4 su brdk aycicek yagi , 1 pkt hamur mayasi , tuz , hamur yapmak icin yeteri kadar ilik su ,
Ic malzeme:
peynir , maydonoz , 3 yumurta,
ic harcinda kiyma yada sucuk da kullanabilirsiniz
.............................................................................................................
Malzemeler
Harci icin
1 su bardağı beyaz peynir
maydonoz
2 adet yumurtanın beyazı
Hamuru için malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
yarım paket yaş maya
alabildiği kadar un
1 tutam tuz
Peynirli pide yapılışı
Peyniri yumurta ve maydonozla karıştırıp bekletin. 1 su bardağı ılık süte yaş mayayi ilave edip karıştırın, sonra da yoğurma kabına alın. Sıvı yağ, yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un koyup yumuşak bir hamur yapın. Mayalanması için 40 dk. bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tezgahın üzerinde eilinizle açın. İçine hazırladığınız karışımı uzunlamasına koyup uçlarını elinizle bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine aralık olarak dizip 20 dk. bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün, 200 derecelik fırında pişirin
Hamuru icin:
500 gr un , 1/2 su brdk ilik sut , 1/4 su brdk aycicek yagi , 1 pkt hamur mayasi , tuz , hamur yapmak icin yeteri kadar ilik su ,
Ic malzeme:
peynir , maydonoz , 3 yumurta,
ic harcinda kiyma yada sucuk da kullanabilirsiniz
.............................................................................................................
Peynirli Pide baska bir tarif
Malzemeler
Harci icin
1 su bardağı beyaz peynir
maydonoz
2 adet yumurtanın beyazı
Hamuru için malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
yarım paket yaş maya
alabildiği kadar un
1 tutam tuz
Peynirli pide yapılışı
Peyniri yumurta ve maydonozla karıştırıp bekletin. 1 su bardağı ılık süte yaş mayayi ilave edip karıştırın, sonra da yoğurma kabına alın. Sıvı yağ, yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un koyup yumuşak bir hamur yapın. Mayalanması için 40 dk. bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak tezgahın üzerinde eilinizle açın. İçine hazırladığınız karışımı uzunlamasına koyup uçlarını elinizle bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine aralık olarak dizip 20 dk. bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün, 200 derecelik fırında pişirin