ARABASI TARIFI
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MALZEME:
Corbasi icin:
1 butun tavugu, tuzunuda atip bol suda hasliyoruz.
4 yemek kasigi tereyag
1 yemek kasigi siviyag
4 yemek kasigi salca
15 su bardagi tavuk suyu
3 su bardagi su
5 yemek kasigi kavrulmus un
3 su bardagi soguk su
Bir kasede kavrulmus unu suyla cirpiyoruz, ayni anda cirparak kaynayan tavuk suyuna yavas yavas ilave ediyoruz.
karabiber kirmizibiber ve kontrol edip gerekirse tuzda ekliyoruz. (tavuk suyu tuzlu oluyor)
Corba pistikten sonra didilmis tum tavuk etini icine ilave ediyoruz.
Arabasi Hamuru
2 tepsi icin (36 cm)
6 su bardagi soguk su (200 ml)
4 cay kasigi tuz ekleyip
kaynatalim
Unlu karisim
3 su bardagi un
4 su bardagi soguk su
bir kasede puruzsuz olana kadar cirpalim
topaklanirsa suzgecten gecirin
Hazirladigimiz unlu karisimi ayni anda cirparak, yavas yavas kaynayan suya ilave edelim.
Cirpma teliyle surekli karistirarak hamuru pisirelim.
Yuzu putur putur olunca pismis oluyor.
Islatip suyunu suzdugumuz tepsilere dokelim
4-5 saat serin yerde dinlendirelim
Limon, karabiber, kirmizibiber, tuz ile arabasiyi servis edelim