Pages

ERiKLi TART (TURTA) / TARTE AUX PRUNEAUX


MALZEMELER

Hamuru icin

1 yumurta
50 gr tereyag
3/4 su bardagi seker
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
Aldigi kadar un

Uzerine

Murdum erigi
Yeteri miktarda toz seker
1/2 toz seker

YAPILISI

Yumurta tereyag ve sekeri karistiralim, aldigi kadar unu ,yarim paket kabartma tozunu  ve vanilya sekerinide de ilave edip yumusak bir hamur elde edelim.
Biraz dinlendirelim. Yuvarlak sekilde oklavayla acalim.Acarken yapismamasi icin un serpelim.
Margarinle yaglayip unladigimiz tepsiye actigimiz hamuru yayalim.
Uzerine ister taze isterse dondurulmus erikleri bir bir dizelim.
Uzerine yarim cay bardagi kadar toz sekeri serpelim, seker hertarafi kaplasin.
220 ° firinda pisirelim. Soguduktan sonra dilimleyelim.
Eksili bir tart oluyor, Sekerli olmasi istenirse uzerine daha fazla toz seker serpilebilir.

No comments:

Post a Comment