Pages

ELMALI KURABIYE / GATEAU AUX POMMES

 
MALZEMELER:

1 Paket oda sicakliginda yumusamis margarin, 2 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya sekeri, Aldigi kadar un.

 IC MALZEMESI:

2 elma yarim su bardagi cekilmis ceviz, 2 kasik toz seker biraz tarcin,

 YAPILISI:

Once elmalarin kabugunu soyup rendeleyelim, bir tavaya rendelenmis elmalari sekeri,cekilmis cevizleri biraz tarcini koyup hafif pisirelim, sogumasi icin kenara alalaim. Tum malzemeyi karistirarak yumusak bir hamur elde edelim. Biraz dinlendirdigimiz hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip yuvarlak bezeler yapalim.Merdaneyle 4 yada 5 milim kalinliginda acip kenarlarini keselim,ortasina elmali harctan koyalim,kesilmis uclari bir bir kapatalim.Yagli kagit serilmis tepsiye dizip,150° firinda beyaz kalacak sekilde pisirelim. Kurabiyeler soguduktan sonra uzerine pudra sekeri eleyelim,servis tabagina alalim.

WELCOME