MALZEMELER
3 buyuk boy patates
1 litre kaynar su (patatesleri biraz haslamak icin)
1 kutu krema 30 cl
1 yumurta
100 gr rendelenmis kasar peyniri
muskat
karabiber
tuz
YAPILISI
Patateslerin kabuklarini soyun, 6 mm kalinliginda yuvarlak dograyin
1 litre kaynamis suda, tuz ilave edip biraz haslayin, hafif pisecek, cok haslamayin.
Kremayla yumurtayi cirpin,birazda tuz atin.
22x22 cm lik tepsinin dibine biraz siviyag dokup heryerini yaglayin.
Haslanan patatesleri sirayla dizin.
Her siranin uzerine kremali karisimdan kasikla gezdirin.
Her sirayada cok az muskat ve cok az karabiber gezdirin
Islem bitince kalan kremayi uzerine dokun.
(Krema az gelirse, 1 kutu kremaya yarim cay bardagi sutte ilave edebilirsiniz, yada 2 kutu krema kullanabilirsiniz.
Uzerine Muskat ve karabiber ekleyin
En uste kasar rendesini her tarafi kaplayacak sekilde dokun.
180°lik onceden isitilmis firinda pisirin
Sicak ikram edin.