MALZEMELER
Hamuru
500 gr un
1 yumurta
tuz
ilik su
Ic harci
200 gr kiyma
1 kuru sogan
maydonoz
karabiber
tuz
Sosu
1.5 litre kaynar su
3 kasik domates salcasi
1 kasik tereyag
tuz
Uzerine
Taze maydonoz
YAPILISI
Unu bir kaba boşaltın.Ortasını açıp yumurta su ve tuzu koyun.
Yumuşak bir hamur elde edip hamuru biraz dinlendirin.
Kıyma,rendelenmiş soğan,kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiberi karistirin.
Hamuru yufkadan kalın açıp, kare kare kesin.
Karelerin içine harçtan koyup kapatin.
Hepsi için aynı işlemi yaptıktan sonra mantıları kaynar suda haşlayin.
Bir tavada tereyagiyla salcayi biraz kavurun.
Salcali sosa 2-3 yemek kasigi mantinin suyundan ekleyin ve karistirin
Daha sonra bu sosu kaynamakta olan mantinin icine bosaltin ve karisititn.
Uzerine taze yada kuru maydonoz veya nane koyabilirsiniz.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IGREDIENTS
Pour la Pâte
500 gr farine
1 oeuf
sel
l'eau tiède
Garniture
200 gr de viande hachée
1 oignon
persil
poivre noir
sel
Pour la Sauce
1.5 l. d'eau chaude
1 càs de beurre
sel
Dessus
Persil frais