Pages

MEYVELI YASPASTA

 
MALZEMELER:

KEKI ICIN:
 4yumurta, 1 su bardagi seker, yarim cay bardagi siviyag, 1 cay bardagi yogurt, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1.5 su bardagi un

KREMASI ICIN:
2 paket pasta kremasi, 2 su bardagi sut

UZERI ICIN: cekilmis ceviz ici, cilek,kivi,visne,yenidunya,

YAPILISI:
Yumurtalarin sarisini ve beyazlarini ayiriyoruz,sarisina sekeri ilave edip mikserle 3dakika cirpiyoruz.Beyazlarinada cay kasiginin ucuyla tuz ekleyip krema kivamina gelene kadar cirpiyoruz.Sonra ikisini tahta kasikla yavasca karistirip,siviyagi ve yogurduda ilave ediyoruz.Un, vanilya,kabartma tozunuda ekleyip kek hamurunu hazirliyoruz.Kek kalibimizi margarinle yaglayip unluyoruz.Onceden isitilmis 150°firinda pisiriyoruz. Kek soguduktan sonra 3 esit parcaya kesiyoruz. 2 paket krema ve 2 su bardagi sutu mikserle cirpip,kremamizi dolapta 30 dk bekletiyoruz. Uc katli kekimizin ortasina ve uzerine bu kremadan koyup ,yanlarinida kremayla siviyoruz. Pastamizi hazirladiktan sonra ,once ceviz iclerini yanlara ekliyoruz,sonrada uzerini ince dilimlenmis meyvelerle susleyip,buz dolabinda 3-4 saat beklettikten sonra servis yapiyoruz. Meyveli pastalarin uzerine jole kullanilinca daha parlak duruyor. Helal jelatinden olmadigi icin ben hazir jole kullanmiyorum.