Pages

Sebzeli bulgur pilavi/ Boulgour aux legumes


MALZEMELER

1.5 su bardagi bulgur
1 patates
2 biber
1 domates
3 kasik zeytinyagi
2 kasik tereyag
1.5 kasik domates salcasi
tuz 
karabiber
2 su bardagina yakin sicak su

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun, tekrar iyice yıkayın.
Uzunlamasina Ortadan ikiye kesin. Tekrar ikiye kesin ve dograyin. Çok ufak olmasın .
Tencereye biraz siviyag koyun patatesleri hafif çevirin.
 Biberleri yikayin uzunlamasina kesin çekirdeklerini çıkartın ve dograyip tencereye ilave edin. Tencerenin kapagini kapatin . Patateslerle biraz kavrulsun. Domateslerin kabuklarını soyun dograyip tencereye ilave edin. Tereyagini Tuzunu karabiberinide atın biraz daha kavrulsun. Kavrulma süreleri çok az olmalı. Salçayıda ekleyin bir iki çevirin. Bulguru ilave edin ateste biraz karistirarak kavurun,uzerine hemen sıcak suyu ekleyin. Pişmeye bırakın . Hafif sulu pilav olması gerekiyor. Pismesini kontrol edin gerekirse çok az sıcak su ilave edin.dibine tutmasın.
Tencerenin agzi kapali ve orta ateste pisirin.
 Yufka ekmek,ayran ,turşu , kuru yada yesil sogan, turp ile servis yapabilirsiniz.

WELCOME