Pages

MÜRDÜM ERIKLI ISLAK KEK / CAKE AUX PRUNEAUX


MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1/2 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi sut
2/3 cay bardagi siviyag
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un
Uzerine taze yada dondurulmus murdum erigi.

YAPILISI
Yumurtayi ve sekeri bir kaba alip kasik yardimiyla cirpiyoruz.
Uzerine sutu, yogurdu, siviyagi ekleyip biraz daha cirpiyoruz.
Vanilya sekerini karisima ekliyoruz.
Unu kabartma tozuyla karistirip eleyerek karisima ekliyoruz ve yine kasikla cirpiyoruz.
Dikdortgen borcami yaglayip unluyoruz, kek hamurunu borcama dokuyoruz.
Uzerine dilimlenmis erikleri 3 sira halinde diziyoruz, eriklerin uzerine seker serpiyoruz.
180 ° onceden isitilmis firinda pisiriyoruz.
Piserken erikler dibe iniyor.
Soguduktan sonra borcami ters cevirip yavasca keki cikartiyoruz, sekerden dolayi dibe biraz yapismissa bicak yardimiyla cikartin.
Ben yazdan buzluga attigim eriklerle yaptim. Tadi cok guzel ve islak kek gibi yumusacik oldu.

Erikleri yikayip, cekirdeklerini cikarip, dilimliyorum toz sekere buluyorum., sonra buzluk posetlerine tek kullanimlik doldurup, buzluga atiyorum. Bu sekildeTartlarda ve keklerde istedigimiz zaman kullanabiliriz.

WELCOME