Pages

LAHANA SARMASI / CHOUX FARCIS


MALZEMELER

1 Kucuk lahana
200 ge kiyma
1 su bardagi pirinc
1 su bardagi bulgur
1 sogan
taze maydonoz, dereotu
tuz, karabiber, kirmizi biber
zeytinyag
3 kasik salca
5 bardak sicak su
uzerine sumak

Yapilisi

Kiymayi ve ince dogranmis soganlari az sivi yag ile bir tencerede kavurun.
Yikanan suyu suzulen pirincleri ve bulguru tebcereye ekleyin. 2 kasik salca ilave edip biraz daha kavurun.
Uzerine 1 bardak sicak su ekleyip karistirin.
Ince ince dogranmis maydonozu ve dereotunu ekleyin( kuruda olabilir).
Tuz, karabiber,kirmizibiberide ilave edip, harci biraz pisirin, 
Gerekirse sicak su takviyesi yapabilirsiniz, dibine tutmasin.
Hafif pistikten sonra ilimasi icin bir kenara alin.Bulgur ve pirinc taneleri dise degsin,cok pismesin.

Genis bir tencerede yarisina gelecek sekilde suyu kaynatin.
Lahananin sapini kesip yapraklarini dikkatli bir sekilde ayiralim.
Icine yapraklarini parcalamadigimiz kucuk lahanayi atarak 5-6 dakika haslayin, yada daha fazla olabilir, pisme suresine bagli. Ne cok sert nede cok pismis dagilan kivamda olmasin.
Bir tasim kaynadiktan sonra delikli kepceyle altini ustune cevirelim, ust tarafta kalanlar sert olmasin.
Lahanalarin suyunu suzelim, bol soguk suyla yikayalim. 

Daha sonrada icine harc koyup saralim. 
Sarma islemi bittikten sonra, pisireceginiz tencerenin dibine bir orta boy patatesi soyup yuvarlak ve 2 mm kalinliginda dilimleyip dizin. Lahana dibine tutmamasi ve altta kalan sarmalara zarar gelmemesi icin.
1 kasik salcayi 2 su bardagi sicak suda eritip sarmalarin uzerine gezdirin, gerekirse icine biraz tuz atabilirsiniz.
Uzerine zeytinyagi gezdirin ve  isiya dayanikli kucuk bir tabak yerlestirin, sarmalarin acilip dagilmamasi icin.
Orta ateste suyu kaynadiktan sonra hemen altini kisin ve suyunu kontrol ederek kisik ateste pisirin. uzerine sumak serpip servis yapabilirsiniz. 

Not: uzerine kapattiginiz kucuk tabak cam yada porselense uzerinden alinca soguk suya tutmayin! parcalanir:)

WELCOME