Pages

HÜNKAR BEGENDI


MALZEMELER:

Eti icin
400 gr kuzu Eti
1.5 yemek kasigi tereyağı
1 domates
1 yemek kasigi salca
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz , Kekik
------------------
3 Patlıcan
2 yemek kaşigi tereyağı
1.5 yemek kasigi un
1 bardak sut
2 yemek kasigi rendelenmiş kaşar peyniri
tuz

YAPILISI:
Eti kusbasi dograyin ve kucuk bir tencerede biraktigi suyu cekene kadar kavurun. 
Tereyağını ekleyin biraz daha kavurun.Rendelenmiş domatesi, ve salcayi ekleyin, icine kekikte atip cok az kavurun. 
Icine sicak suyu ve tuzu da ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları firinda közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra uzerine limon surun ve bekletin.
Patlicanlari ince ince kıyın.
Tereyağı bir tencerede eritin, icine 1.5 yemek kaşigi unu ekleyin. Pembelesinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin.
Patlıcanları, rendelenmiş kaşar peynirini,tuzu ekleyin. Karıştırarak ocakta biraz daha pisirin.
Servis tabagina once patlicanlari sonra eti alip sicak servis yapin.

WELCOME