Pages

Firinda Kiymali patlican


MALZEMELER

2 patlican
300 gr kiyma
1 sogan
4 dis sarmisak
6-7 dal taze maydonoz
1.5 yemek kasigi salca
tuz-karabiber

Uzerine
1 domates
2 biber

Patlicanlari yıkayın, uzunlamasina 4 şerit olarak kabuklarını alaca soyun. Kağıt peçete ile kurulayin.
Boydan ikiye kesin, 5-6cm eninde dograyin.
Tavaya yeteri miktarda siviyag koyup biraz kızdırın. Patlicanlarin her iki tarafinida kizartin.
20x20cm lik borcama kizaran parlicanlari yerleştirin.
 Üzerine yuvarlak ve ince dogranmis 2 dis sarmisağı yayın .
Ayrı bir tavaya biraz siviyag koyup kiymayi ve ufak dogradiginiz soğanı kavurun.
2 dis sarmisagi ve  maydonozu ince ince dograyip kıymaya ilave edin. Tuzunu karabiberini atın. Salcayida ekleyip biraz kavurun ve icine biraz sıcak su katın. Ne kuru nede sulu olmasin. Kiyma iyice pistikten sonra borcamdaki patlicanlarin üzerine dokun ve kasikla her tarafına yayın. Üzerine dilimlenmis biber ve domatesi de yerleştirdikten sonra kenarından biraz kaynar su ilave edin. Suyu direk kiymanin üzerine dökmeyin dağılmasın. 220 * lik onceden isitilmis fırına verin 15-20 dk kadar pişsin .
Yapılışı çok kolay ,pratik ve lezzetli bir yemek.












WELCOME