Pages

Iç pilav

FISTIKLI KUS UZUMLU TARCINLI PILAV 

Malzemeler


1.5 su bardağı pirinç

2.5 su bardağı sicak su 
1 küçük soğan
1 cay bardagi çam fıstığı
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr tereyağ 

2-3 kasik siviyag (fistiklari kizartmak icin
Yapılışı



Pirinç en az 20 dakika sicak suda bekletilir. Bir tencereye biraz siviyag koyup fıstıklar hafif  kavrulur  ve cok ince doğranmış soğan ilave edilerek biraz daha kavrulur. Ardından pirinç nisastasi gidinceye kadar yıkanıp süzülüp eklenir. Uzerine tereyag konur ve tereyagla princler hafif kavrulur. Uzerine kaynar su ilave edilir ve diğer malzemeler (uzum tuz tarcin karabiber) eklenir. Su kaynadığında altı kısılıp kapağı örtülerek pişmeye bırakılır. 


WELCOME