Pages

Elmali pasta / Petits fours aux pommes


MALZEMELER

2 yumurta
150 gr tereyag
1/2 su bardagi pudra sekeri
2 yemek kasigi siviyag
1/2 cay bardagi sut
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
Aldigi kadar un

iç malzeme

5 tane elma
2 cay kasigi tarcin
4 yemek kasigi toz seker

YAPILISI

Elmalarin kabuklarini soyup rendeleyin. 
Rendelenmis elmalari, sekeri ve tarcini tavada suyunu cekip pembelesinceye kadar kavurun.
Bir kenara alip sogumaya birakin.

Tereyag, yumurta ve pudra sekerini elinizle iyice karisitirin.
Sutu, siviyagi ilave edin biraz daha karistirin.
Vanilya sekerinide ilave edin.

Unu ve kabartma tozunu eleyerek karisima ekleyin.
Un az gelirse tekrar eleyerek un ekleyin.
 Homojen bir hamur elde edene kadar yogurun.

Ne cok yumusak nede elde dagilan bir hamur olmasin.
Tereyag oldugu icin unu fazla olursa hamur tutmaz ve ufalanir, bu durumda biraz daha sut ekleyebilirsiniz.
Daha sonra kucuk kucuk bezeler yapip yassilastirin ve oklavayla hafif acin.
Hazirlanan icten ortalara koyarak kapatin, ister poaca gibi isterseniz ucgen sekilde yapin.

Ucgen sekil  yapacaksaniz, hamurdan 3 yada 4 buyuk beze yapin, Altini ustunu hafif unlayarak oklavayla acin. Actiginiz hamuru once dorde sonrada  ortaya kucuk ucgenler cikacak sekilde capraz olarak  kesin.

Onceden isitilmis 180° lik firina verin.
Alti ustu kizarmadan pisirin.

Kurabiyeler soguduktan sonra uzerine yine kucuk elekle eleyerek pudra sekeri serpin.

WELCOME