Pages

FIRINDA KREMALI PIRASA / POIREAUX AU FOUR A LA CREME



MALZEMELER
3 tane pirasa
1 kutu krema 30 cl
tuz, karabiber

Yapilisi

Pirasalarin dis yapraklarini soyun  boydan ortadan ikiye kesin sonra uzunlamasina 3cm dograyin.
Derin bir legende soguk suyla aralarini acarak 3-4 defa iyice yikayin.
Bir tencerede 3 su bardagi sicak suda biraz haslayin.
Hasladiginiz pirasalarin suyunu suzun ve bir kaba alin.
Icine tuz ve karabiber ekleyip yavasca karistirin. Haslanan pirasalar iyice ezilmesin.
Icine bir kutu kremayi ilave edip yine yavas yavas pirasalarin heryeri krema olana kadar karistirin.
20x20 lik borcami tereyagla yaglayip unlayin.
Icine Pirasa ve kremali karisimi dokun, heryerine yavasca yayin.
220° li onceden isitilmis firinda 25-30 dk kadar pisirin.
Krema katilasacak ve uzeri kizaracak.
Sicak servis yapin.

WELCOME