Pages

KARNIYARIK / Aubergine Farcies à la viande hachée/ Turkish Stuffed Eggplant

MALZEMELER

3 tane orta boy patlican
kizartmak icin siviyag
Iç malzeme
250 gr kiyma
1 sogan
maydonoz
tuz, karabiber,kirmizibiber
3 dis sarmisak
1.5 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi siviyag

YAPILISI
Patlicanlari yikayip kuruladiktan sonra, kizgin yagda kizartalim.
Patlicanlari kizardiktan sonra direk firina vereceginiz borcama alin.
Ic malzemeyi ayri bir tavada kavurup, bir kasik yardimiyla kizaran patlicanlarin icine doldularim.
1 kasik salcayi 1 su bardagi sicak suda eritip uzerine gezdirelim, bu karisima birazda tuz ilave edebilirsiniz.
Patlicanlarin uzerini domates ve yesil biberle susleyelim
220 derecelik firina surelim 35 dk pisirelim..
Pisirme suresi firina gore degisebilir, patlicanlar ve ic malzeme daha oncedende pistigi icin tam kararinda pisirmek gerekir.

No comments:

Post a Comment